Navn: Angelica Enberg
Alder: 22
Idrettsgren / klasse: Body fitness, soon Women’s physique
Meritter: 3a Norway Open, 5a Svenska Mästerskapen
Sponsorer: Tyngre, Nocco
Instagram: angelicaenberg
Facebook-side: Angelica Enberg
Angelica_Enberg_littlemissflex

Photo: Frode Farbu

Når begynte du med fitness og hva var det som gjorde at du først fant interesse for sporten?
Jeg har spilt fotball og håndball, men la ned lagidretten tidlig i 2012 fordi jeg ikke har tid til det. Etter det kjøpte jeg meg gym-medlemskap, men hadde ingen anelse om hvordan jeg skulle trene der. I slutten av 2012 skjønte jeg at å løfte vekter var «the thaaaang»! Jeg begynte å bygge muskler og drittslengingen i  byen startet. Det var veldig provoserende for mange, innså jeg .. Og jeg elsker å provosere!
Har du drevet noen andre idretter før?
Mange forskjellige idretter siden barndommen, men hovedsakelig fotball og håndball. Har også gått mye snowboard.
Du begynte med athletic fitness, så body fitness høsten 2014, rykter sier det neste er womens physique? Hva er planen din for de neste konkurranser og målsettingen for å komme dit?

Angelica_Enberg_littlemissflex_norwayopen


Ryktene er sanne .. For en gangs skyld! 😉 Jeg er veldig klare for en ny konkurranseklasse, men jeg ønsker å bygge meg litt større før jeg føler meg klar. Målet er alltid rettet mot toppen, og jeg vet at jeg vil bli skuffet over meg selv hvis jeg ikke komme dit. Men innen et år er den foreløpige planen! WP har vært målet mitt lenge, så body fitness har virkelig føltes som en milepæl for meg.

Du skal flytte til LA og bli fast inventar på Golds Gym, hva er det med dette Mekka for bodybuilding som er så tiltrekkende for deg og andre som puster og lever for fitness?
Motivasjonsboosten jeg fikk da jeg var på Golds under min ferie i fjor sommer var helt enorm. Lokalet, atmosfæren, menneskene, alt utstyr, grundig med frie vekter, og alt utstyr du kan tenke på. Golds er det motsatte av middelmådig og janteloven, som i seg selv er typisk for USA, og jeg liker det. Fuck janteloven!

 

Hva liker du best ved denne idretten?
At det er en individuell idrett. Jeg sier ikke at jeg er dårlig til å samarbeide,  jeg har  tross alt spilt i lagidretter i over 10 år .. Men det er en spesiell følelse å bygge noe eget, noe som bare jeg kan skape. Hvor langt vil jeg nå er bare opp til meg, og det er bare jeg som kan gjøre jobben. Jeg har ikke noen «lagkamerater» som må satse på det samme målet som jeg for å lykkes. Det er bare meg! Da må jeg selvfølgelig ha verktøy, men det hjelper coach Joakim Hetland meg med.

Angelica_Enberg_littlemissflex_flex

Hva liker du minst ved denne idretten?
Heftige idioter som man møter på litt her og der, men det er ting du kan stole på. Noen ganger blir negativitet en motivasjon for meg. Når det er sagt, jeg liker å provosere og krangle. : P
Så også det er en dommer sport. Noen ganger tenker jeg at det er feilvurderinger i mange tilfeller, og det er trist, men sånn er leken.

Hvem er dine største forbilder?
Dana Linn Bailey og Danielle Reardon.

 

dana_linn_bailey_and_Danielle_reardon

Hva er du mest fornøyd med på deg selv, og hva får du mest komplimenter for?

Anta at du refererer til fysikk og i så fall er det trolig midjen når jeg er på diett, ha ha! Får mange komplimenter på beina mine og gutta maser ofte om å få kjøre en beintrening trening med meg (= de ønsker å vite hemmeligheten bak et par kjøttfulle bein). Ellers tror jeg at jeg har en fin fysikk og god symmetri, så helhetsbildet av meg selv er jeg mest fornøyd med, hvis man kan være så cocky. 😉

Hva er din favoritt «juksemat»?
Swedish tacos.. Haha!

Hva er din favoritt diettmat?
Frokosten smaker alltid best med havregryn og sjokoladeprotein, for å late som om det er noen sjokoladekake man spiser.

Hva er din ultimate motivasjonssang?
Hører enten på house / trance eller hip-hop. Akkurat nå er det Crave You – Jolen.

Hva er din favorittøvelse og hvorfor?

Gående utfall. Øvelsen er krevende og tar godt på baksiden av beina. Sørg bare for å laste på med vekter!

Du har 30K følgere på instagram, hvilke bilder får du mest repons fra fansen på og hvilken type respons? 

Jeg pleier å få veldig positive tilbakemeldinger for mine lange tekster jeg skriver til bildene, mange kan referere og kjenne seg igjen i tankene jeg noen ganger deler. Så jeg får alltid flere likes og kommentarer når jeg legger on-season-bilder. Men, jeg har mange trofaste tilhengere som alltid følger meg uansett om jeg er onseason eller offseason og det betyr for meg mest!

Angelica_Enberg_littlemissflex_facepull

Har du noen gang opplevd noe ubehagelig i sammenheng med følgere eller fans? Og hva var det?

Ikke noe mer enn skumle og seksuelle kommentarer, men de menneskene blokkerer jeg umiddelbart. Det hender også at folk skriver til meg og spammer meg litt på meldinger på Facebook, men da jeg svarer bare ikke, og da slutter de vanligvis.

Hvis du skulle valgt deg en kjendishunk å gå på date med, hvem som helst, hvem ville det vært og hvor skulle daten vært?
Er jo ikke singel men kan godt gå på en date med Steve Cook! 😉 En treningsøkt på Golds  Gym er vel den ultimate daten!

Har du noengang gjort noe du synes er flaut i sammenheng med denne idretten? Og hva var det?

Kan ikke si at jeg er den typen som mener og tror jeg kan alt, men jeg har uttrykt meg om kosthold og trening som jeg senere innså var galt. Og det er litt pinlig når du gjør sånne ting! Er fortsatt ung, uerfaren og mye å lære.

Hvis du kunne gitt deg selv et råd før du begynte med fitness, hva ville det vært?
Ikke ha det travelt! Alt dette tar tid, og selv om jeg ønsker så mye, så jeg må ha litt is i magen.

image11

Comments

comments

Om forfatter

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.