KILDE NRK ARTIKKEL: 

I følge NRK blir den norske friidretts stjernen Isabelle Pedersen, ble kritisert for fettprosenten sin på Instagram; hun sier til NRK:

– For to år siden hadde jeg sittet og grått i dusjen

Isabelle Pedersen er i Hong Kong for å gjøre siste forberedelser før hun skal til Beijing og løpe 100 meter hekk i friidretts-VM. Etter å ha delt et bilde av utsikten i byen på Instagram fikk hun tirsdag flere kommentarer og spørsmål om sin egen fettprosent.

Den anonyme brukeren avsluttet meldingsgangen med å si at det er «imponerende at en person som ser så uatletisk ut løper så kjapt (det er ikke slemt ment altså)».

Det falt ikke i god jord hos Pedersen, som mener den typen kommentarer kan være utslagsgivende for at jenter sliter med spiseforstyrrelser.

– Å komme med slike kommentarer er så ufattelig tragisk. Jeg satt sammen med Amalie Iuel, og forsøkte å ta en humoristisk vri på det, men det hintet gikk ikke inn, forteller hun til NRK fra massasjebenken.

@muscular girl kommenterer at det er imponerende at en person som ser så atletisk ut løper så kjapt.((og det er ikke slemt ment)

@muscular girl kommenterer at det er imponerende at en person som ser så atletisk ut løper så kjapt.((og det er ikke slemt ment)

Dette bildet hadde Isabelle Pedersen delt da hun begynte å få spørsmål om fettprosenten hennes. 

– Tragikomisk

Pedersen forteller at hun er vant til kroppsfokuset, og at det er en del av å være friidrettsutøver. Allikevel synes hun det er synd at folk skal se seg nødt til å komme med slike kommentarer.

– For to år siden hadde jeg sittet og grått i dusjen. Den siste kommentaren er den groveste, og den som går ut over det som er ok. Det er bare tragikomisk. Rett og slett for dumt, sier hun og forsikrer om at hun nå tar det veldig fint.

 

Denne meldingen publiserte Pedersen på sin Twitter-profil tirsdag.

Ikke sixpacken som bestemmer

Pedersen forteller at hun synes det er veldig synd at fettprosent blir brukt som mål på form eller kropp, og mener det er helt feil mål å styre etter.

– Har du for lav fettprosent fungerer du ikke og klarer ikke å prestere. I bunn og grunn er det ikke sixpack eller ikke som bestemmer om du løper fort.

Hekkeløperen forteller at hun har lært seg å leve med ufine kommentarer både på sosiale medier og til henne, men at hun ikke kan forstå folks behov for å komme med slengbemerkningene.

Den anonyme brukeren har foreløpig ikke svart på NRKs henvendelse.

IMG_1673

Skjermdump fra @isabellepederse

 

Little Miss Flex redaksjonen synes det er trist at veldig mange jenter blir utsatt for slik type nettmobbing og spesielt mot en friidrettsatlet som gjør seg klar til prestere i VM. For å kunne prestere godt må kroppen fungere og den fungerer ikke med minimal fett%.  Vi ønsker Isabelle Lykke til i Hong Kong!

Comments

comments

Om forfatter

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.