Sommeren 2015, den sommeren du har hatt øynene rettet mot helt siden SK 2014 gikk i vasken for et år siden, er godt igang.  Du ser deg selv i speilt, klyper deg litt i muffintopen som komfortabelt hviler over bukselinningen.  Har  du allede satt opp målet om å komme i ønsket sommerform  som «mission failed»?

Let`s brake it down.

Det er ikke slik at når sommeren er her, så er sjansen over.  Sommermånedene er 3 hele måneder, og like sikkert som at vi kan ha sommer i mai – så kan vi ha sommer godt ut i september.  Det vil si at vi kan tenke nesten 5 måneder med sommer.  Så det at du midt på sommeren står foran speilet og tenker at du like greit kan vente til neste år, er enten et resultat av latskap eller mangel på kunnskap.

Er du lat?
Er det latskap det handler om, så kan du like greit drite i denne sommeren, neste sommer og den neste etter det.  Ting skjer ikke av seg selv.  Om du derimot har litt vilje og et virkelig ønske om å legge ned litt jobb, kan du fortsatt se smokin` hot ut på stranda før sommeren er ferdig eller hvert fall bli  klar til en enda heitere tur til utlandet i høstferien! Vi har jo ikke det beste strandværet i år uansett har vi vel?

Ok, kanskje er ikke sixpacken på plass før juli er omme.  Men holder du fokus vil den bli mer fremtreden, enn om du legger prosjektet på hylla.  Klarer du 4 uker fram til midten av august, vil både følelsen og looken være enda bedre i september.  Kanskje sitter buksa som var trang i juni litt mer behagelig?  Det gir motivasjon for å gi gass videre.

På 5 uker kan det faktisk skje mirakler
August kommer og du har nesten 5 uker av denne fantastiske måneden til rådighet.  På 5 uker kan det faktisk skje mirakler om du virkelig går inn for det.  Var du i gang med et ok kosthold i mai/juni og skjerpet det skikkelig i juli, har du hatt omtrent 8-10 uker til nå. Har du gjort ting ordentlig i 8 uker bør mye av fettet ha begynt å løsne, og den neste tiden vil du kunne se forandringer uke for uke.  På 5 uker er det fullstendig realistisk å få frem noen søte ruter på magen.  For hver uke som går vil du kunne se forandringer, noe som gjør det rimelig lett å holde motivasjonen på topp.

Når august kommer vet du at du har drøye 4 uker på å jobbe videre.  Tenk så deilig da, tanken på at formen blir bedre og bedre med målrettet jobbing.  Hadde du vært i form i begynnelsen av juni, er det stor fare for at mye av formen hadde fallert til nå.  Du hadde muligens tatt den for gitt, og kost deg litt for mye med is, pølsegrilling og øl?  Nå kan du begynne å glede deg over at du tok valget og bestemte deg for å komme i form gjennom resten av sommeren, i stedet for før den startet. Det gjelder å finne noe positivt med alle situasjoner.  Har du fokus på det som er bra, vil alt føles bedre.

I slutten av august har du vært såpass lenge i gamet at ting går litt av seg selv.  Rutinene sitter og du vet at så lenge du holder deg til planen, så vil ting forstette å utvikle seg i riktig retning.  I september vil du mest sannsynlig være i bedre form enn noensinne.  Du har klart det.  Det er fortsatt varmt i luften og du kan med god samvittighet tagge strandbildene dine med #SK2015.

Det viktigste
Det er viktig å huske på at du ikke har ofret mer enn noen andre med å gå på diett store deler sommeren.  Du har mest sannsynlig ofret mindre.  Er man i form før sommeren starter, krever det like mye arbeid å holde den formen gjennom sommermånedene.  Det er ikke sånn at man kan gå på diett gjennom hele vinteren og forvente en smashing kropp hele sommeren, om man ikke fortsetter å være like disiplinert.

Men glem ikke, at den viktigste faktoren for en sommerkropp er det å faktisk ha en kropp. Det er kun deg selv som definerer hva det skal være for deg.  Sommeren skal nytes uansett!

 

Usikker på hvordan skal finne formen eller hva du trenger å gjøre?

Ta contact med coach Mari Haukland på marihaukland@gmail.com

Mari Haukland har hjulpet utallige atleter å komme i en rasende god form, blant annet Annie Klingberg, Nordisk Mester i Womens Physique.

 

Comments

comments

Om forfatter

Flere ganger norsk mester i Body Fitness, senest høsten 2014. Mari har lang erfaring som coach innen fitness og kroppsbygging. Mari har bachelor i pedagogikk med fordypning i veiledning.