theagymmetNavn: Thea Aksland
Alder: 22 år
Idrettsgren/Klasse: Bikini fitness
Meritter: 1. Plass 169+ cm debutant bikini fitness, Norway open 2015  1.Plass 169+ cm bikinifitness Norway open 2015
Sponsorer: Ingen
Instagram:@theaaks
Facebook Page: facebook.com/thea.aksland

Når begynte du med fitness og hva var det som gjorde at du først fant interesse for idretten?
Jeg begynte for fullt å trene styrke i fjor. Ellers har jeg hobby trent det siden jeg var 14.

Har du drevet med annen idrett før?
Jeg har vært svært aktiv jente innenfor friidrett. Ellers har jeg drevet med andre sporter som fotball og svømming.

Du debuterte med et brak forrige helg på Norway Open i Fredrikstad da du vant debutantklassen i din høyde og bikinifitness +169 cm, hva var det beste og verste med denne opplevelsen?
Den beste opplevelsen med dette var at jeg klarte det, klarte å fullføre. All den harde treningene jeg har pushet meg selv igjennom på tunge dager fikk jeg igjen for. Var en ubeskrivelig følelse. Jeg lærte å kjenne en ny side av meg selv.
Verste opplevelsen var vel all den ventingen hehe.

Denne helgen er det NM i Oslo som står på agendaen, i forhold til dine utrolige resultater forrige helg, har du noen forventninger til denne helgen?
Min aller første konkurranse nå i helgen som var gikk over all forventing. Jeg vil selvfølgelig gjøre det like bra, men jeg har ingen forventinger. Skal gi alt av meg selv og litt til, mer kan jeg ikke gjøre.

Hva liker du best ved denne idretten?
Se hvordan du kan forandre kroppen med mat å trening. Det er alltid mål og jobbe seg opp til, det finnes alltid ting og forbedre. Du lærer så sykt mye nytt om en selv. Er så glad for jeg valgte å ta denne reisen. Har lært så mye om trening og hva slags mat kroppen trenger for å få best mulig resultat. Står igjen nå med så mye mer kunnskap en før.

Hva liker du minst ved denne idretten?
Blir sykt sliten på slutten av dietten. Den tar mye av tiden min, spesielt nå i disse konkurranse dager. Trenger å holde hode fokusert og gjøre det du blir bedt om å gjøre til punkt og prikke. Du må sette trening og diett før alt annet, og jobbe hardt og målrettet.
Jeg er utrolig glad for jeg har venner og familie som har forståelse for dette.

Hva er du mest fornøyd med på deg selv og hva får du mest komplimenter for?
Jeg er veldig glad i rompestumpen min hehe. Og det er vel den jeg for mest komplimenter på.

rumpestump_thea

Rumpestumpen til Thea. Foto :Privat

Hva er din favoritt «juksemat»?
Å det er MYE, hehe! Men av alle ting må det være speltlompepizza, har tenkt ofte på det nå i de siste konkurranse dager. Det er noe som har dukket opp i hodet mitt som har fristet meg lenge i konkurranse kjøret.

Hva er din favoritt diettmat?
Proteinpannekaker med Nordicpower sin Pure Whey.

Hva er din favorittøvelse og hvorfor?
Jeg har en del favorittøvelser, mesteparten av øvelsene er rettet mot glutes.
Veldig glad i hiphtrust, får så utrolig god kontakt av den øvelsen. Gjør øvelsen sent og kontrollert med en ekstra skvis på toppen.

Hva er planen din etter denne sesongen, med tanke på videre satsning innen fitness?
Har ikke helt bestemt meg for når jeg skal stille igjen, men dette blir ikke siste gangen. Ser frem til beinharde treninger med mye overskudd nå fremover. Skal jobbe hardt mot en bra offseason form. Så for jeg ta ting der i fra 😀

 

abs_thea

fra instagram @theaaks

 

Hvis du skulle valgt deg en kjendishunk å gå på date med, hvem som helst, hvem ville det vært og hvor skulle daten vært?
Meg og Channing Tatum på en all you can eat resturant.

 

Hvis du kunne gitt deg selv et råd før du begynte på denne konkurransesesongen hva ville det vært?
Ikke stress og ta ting med ro. Still deg selv det spørsmålet om du er forberedt på å gjøre en konkurransesatsning med alt det innebærer.

Foto:Treningsforum

Foto:Treningsforum

 

Comments

comments

Om forfatter

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.