1. Skru ned tempraturen

Å sove i et kjølig rom ser ut til å øke folks prosenter av brunt fett – en type fett som fungerer mer som muskler, bidrar til å brenne annet fett og øke forbrenningen. Holde hjemmet eller kontoret kjølig på dagtid, det kan også ha en lignende effekt.

2. Drikk kaffe eller grønn te

Noen små studier har vist sammenheng mellom koffein forbruk, økt forbrenning og en redusert risiko for type 2 diabetes.
Men ikke overdriv: For mange koffeinholdige drikker om dagen kan føre til nervøsitet, kvalme eller søvnløshet.

3. Hold stressnivået lavt (eller prøv!)

Selv om stressende situasjoner ikke føre til at du hiver innpå på med fet mat, kan kroppen bruke lenger tid å brenne kalorier du spiser. Stress aktiverer hormonet kortisol, som har vært forbundet med en forverring av forbrenningen.

 

4. Få en god natts søvn.

Å ikke få nok kvalitetssøvn har også vist seg å bremse forbrenningen hos både menn og kvinner; Dette kan også ha å gjøre med hjernens sekresjon av kortisol når kroppen er under stress. Og selv om du hopper i høyet tidlig er det kanskje ikke nok: Forskning har vist at avbrutt søvn, (når du våkner ofte gjennom hele natten) ikke er i nærheten så effektivt som sju sammenhengende timer med søvn. Så på toppen av å prøve å krype under dyna tidlig, være sikker på at du gir deg selv nok tid til å gi kroppen din den hvilen den trenger.

 

5. Pump jern.

Enhver form for fysisk aktivitet – selv  30 minutters rolig gange – kan bidra til å øke hastigheten metabolismen, (Alt er bedre enn å sitte i ro i timevis, som er en av de verste tingene du kan gjøre.) Men den type trening som fungerer best for å aktivere brunt fett og øke forbrenningen er styrketrening. Ved å øke muskelmassen, øker vi hvile-energiforbruket, noe som kommer til å hjelpe deg å forbrenne kalorier hele dagen lang.

6. Spis noe krydret.

Capsacian, et molekyl som finnes i chili, har vist seg å øke kroppstemperaturen og fremskynde fett tap – selv om det bare er en midlertidig effekt. Og bare av en liten prosentandel. Det er også noen bevis på at kjemikalier kalt isotiocyanater, som er til stede i bitter mat som krydret sennep, wasabi, og pepperrot kan bidra til å aktivere brunt fett og øke hastigheten på forbrenningen din.

Kilde: dailyburn.com

Comments

comments

Om forfatter

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.