Sommeren og ferien er over, har du holdt deg til treningsplanen din?
Ikke det? Ikke bekymre deg, vi har alle vært der. Her er 9 grunner til at du har sluttet å trene og hvordan du kommer igang igjen!

1. Du er usikker på hva du skal gjøre

Fitness og helse industrien er fylt til randen med ulike typer trening tips, det er en jungel,  mens du bare ønsker å «komme i form» Skal jeg gå, løpe, ta yogatimer, løfter vekter, gjør HIIT? osv osv. Eller kanskje ønsker du å løfte vekter, men du bare vet rett og slett ikke hva du skal gjøre med seg selv når du ankommer frivekts-avdelingen.

Prøv å tenke på hva du liker å gjøre, eller få en konsultasjon med en personlig trener som kan hjelpe deg å avgjøre hva du skal gjøre og hjelpe deg med å komme i gang med en plan for å få de resultatene du ønsker.

via GIPHY

2. Du har ikke noe ansvar

Hva skjer på de dagene når du føler deg sliten? Hva med de skikkelig travle dagene? Hvis du ikke har noen holder deg ansvarlig for å trene, vil disse dagene ofte føre til unnskyldninger.

Men, hvis du har noen som holder deg ansvarlig for dine planer og dine mål, også på slitne og travle dager, så kommer  ansvaret til å gjøre nettopp det – holde deg rett sti til de målene du har satt deg, også på de travle og slitne dagene.

Så gjør en avtale med en treningspartner eller få deg en coach eller personlig trener til å følge opp din fremgang.

3. Du har ikke planlagt det

Hvis du ikke har planlagt når og hvor du skal trene på forhånd, er det stor sannsynlighet for at det ikke vil bli gjort. Ikke mange har ekstra tid å bruke på å bare sitte der å glo i veggen. Du må lage tid.

Bestem deg for hvilke dager og når tid du skal trene hver uke. Akkurat som om du  planlegger en avtale eller et møte, bør treningen være med på timeplanen.

4. Du har sluttet å prioritere det

Du har en million og én ting på «to-do» listen din hver eneste dag og trening kan fort ende opp nederst på den listen. Når den gjør det, er det lett å la alle de andre tingene få prioritet. Du må gjøre det til en prioritet. Hvis du vil ha resultater,  tenk på det som å gå på jobben,det bare må det gjøres, og når du først er der det vil du være glad du kom deg avgårde.

5. Du får ikke resultater

Hvis du har trent veldig hardt og du ikke ser resultater, er det lett å bli motløs og gi opp. Tross alt, du har jo lagt inn all innsatsen og du har ingenting igjen å vise for det. Men det kan hende du ser etter resultater på feil måte, hvis duikke har gått ned i vekt, så har du kanskje fått litt muskler, kanskje det å se deg selv i speilet hver dag gjør deg blind for endringene, ta formbilde av deg selv og lagre dem for fremtiden. Du kommer til å se endringer lettere på denne måten. Eller få hjelp fra en personlig trener som hjelper deg med å holde oppe fremdriften og dokumentere framgangen ved hjelp av mer nøyatige målinger i form av fett% og cm.

via GIPHY

6. Du er en ekspert på unnskyldinger

«Jeg har ikke tid.» «Jeg har ikke energi.» «Jeg liker ikke å trene.» Uansett hva dine unnskyldninger er, du kan ikke la dem vinne over deg. Ingen unnskyldning bør komme før målene og drømmene dine.

For å få den kroppen du vil ha, så må du gi opp bare én ting – unnskyldninger.

via GIPHY

7. Du sammenligner deg med andre

Når vi sammenligner oss med andre, begynner vi å tvile på oss selv.

Kanskje du ser noen andre ha raskere og bedre fremgang. Dette kan være nedslående. Men, hvis du fortsetter å sammenligne deg med andre, er det større sannsynlighet for at du gir opp.

Husk at hver person er unik og det inkluderer deres reise til målet også. Ikke alle sammenligne ditt kapittel 1 med noen andres kapittel 20.

8. Du er ikke konsekvent nok

Mange av oss tror at et par gode treningsøkter vil utgjøre en forskjell. La meg være bæreren av dårlige nyheter og fortelle deg – Det vil de ikke. Å nå dine mål krever konsistens. Hvis du kan forplikte deg til å trene minst 3 til 4 ganger per uke, så vil du begynne å se fremgangen du ønsker.

9. Og No. 1 årsaken til at du har sluttet å trene er at … du ikke gjør det gøy!

Hvis du gruer deg til treningen hver eneste dag, kommer du mest sannsynligvis til å gi opp. Å finne deg en treningform som du kan nyte er avgjørende for å holde på med det over lengre tid. Hater du å løpe? Da må du ikke løpe! Hater du å danse? Så ikke dans! Hater du å gå på treningsstudio? Så ikke tren på et treningsstudio! Finn noe du liker å gjøre!

Kanskje du bor i nærheten av stranden, og du elsker lyden av havet. Da kan du bestemme deg for å ta en lang tur på stranden hver morgen. Det utrolige med denne er at det er så mange måter å gjøre det på! Finn din treningsform.

via GIPHY

Har du problemer med å holde deg til dietten din? Les denne artikkelen: Slik unngår du å jukse på diett!

Kilde : http://fitbottomedgirls.com

Comments

comments

Om forfatter

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.