1. Laks: Denne fisken er full av de sterke hårstøttespillere som vitamin D og protein, men den inneholder også omega-3 fettsyrer som fremmer hårvekst ved å holde hodebunnen sunn.

2. Gul pakrika: Gul paprika har nesten fem og en halv ganger mer vitamin C enn appelsiner (341 milligram, i motsetning til 63). Dette er gode nyheter for lokkene dine siden vitamin C er en antioksidant som styrker håret og hårsekkene, samt forhindrer slitasje.

3. Østers: Sinkmangel er kjent for å føre til håravfall og dårlig hodebunn. Og østers er fylt med sink – bare tre unser inneholder 493 prosent av det daglige anbefalte inntaket.

4. Egg: Egg er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer, og de inneholder også biotin (som mange som kosttilskudd for å få håret til å vokse). Men, bare så du er klar over, er det ikke eggehviten som vil gjøre håret ditt langt og vakkert, det er eggeplommen. Hvis du spiser for mange eggehviter kan det faktisk kan blokkere opptaket av biotin i kroppen, som forårsaker en uttømming av dette mikronæringsstoffet.

 

foodyhair

5. Solsikke frø: Bare et par små frø kan forsyne deg med en overflod av vitamin E, som vil øke blodtilførselen til hodebunnen og fremme raskere hårvekst.

6. Søtpoteter: Disse er fylte med betakaroten, forløperen for vitamin A som ikke bare fremmer en sunn hodebunn men også fremmer hårvekst. Men velg mat med mye betakaroten fremfor tilskudd. For høye doser – for eksempel over 2500 mg – av vitamin A fra retinol,  kan være giftig.

7. Avokado: På grunn av sin høye konsentrasjon av essensielle fettsyrer som finnes naturlig i huden celler (som bidrar til å holde huden myk og smidig), er avokado en gammel skjønnhets hemmelighet. Ved påføring til håret og hodebunnen, har den evnen til å stimulere tilsatt kollagen og elastin. Bland litt avocado med rømme (som inneholder melkesyre å hjelper til med å rense og fjerne død hud og rester i hodebunnen). Ha det i håret i ca ti minutter før du vasker det vekk.

8. Mandler: Disse nøttene vil få håret til å vokse raskere og tykkere på grunn av sitt høye biotin innhold. En kopp inneholder nesten en tredel av ditt daglige behov. Du bør være i stand til å se resultater innen en måned eller to etter å ha lagt dem til i dietten din.

Kilde: stylecaster.com

Comments

comments

Om forfatter

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.