Nettopp tilbake fra ferien og desperat etter å beholde brunfargen og gløden? Eller skal du dra på ferie nå og ønsker å vite hvordan du kan få en brunfarge som holder?  Hvis du vil beholde brunfargen i høst får du er noen smarte triks her for å hjelpe deg å holde brunfargen så lenge som mulig.

SKRUBBING

Du får brunfarge når solen stimulerer produksjonen av et pigment som heter melanin i huden din, som gir farge til det øverste laget i huden.
Dette laget faller av omtrent annenhver uke, så for å sikre deg at alle dine hudceller er helt i starten av syklusen sin, ta en kraftig kroppsskrubb før du reiser på ferie.

TILSKUDD

En rekke tabletter på markedet hevder de kan hjelpe til med å forberede huden din for en brunfarge og vedlikeholde den.
Se etter piller som inneholder beta-karoten og lykopen (finnes i gulrøtter og tomater), som har begge vist seg å forlenge produksjonen av melanin, opprettholde brunfargen.

DRIKK VANN

Drikk vann for å beholde brunfargen

Drikk vann for å beholde brunfargen

Hold oppe vanninntaket. spesielt i solen når du mister mer vann ved å svette.
Når huden tørker ut, flaker den av, som gjør at den faller av tidligere. For å sikre at celler holde seg hydrert, må du mate dem fra innsiden så vel som fra utsiden.

HOLD HUDEN MYK

Samt å fukte huden fra innsiden, må du også fukte det fra utsiden. «Når du er i solen, eller i ukene etter en ferie, er det anbefalt å fukte huden 2 ganger daglig med krem.»

 

UNNGÅ VOKSING

Hold deg unna behandlinger som fjerner det øverste hudlaget: eksfoliering og kremer som inneholder fruktsyrer, glykolsyre og salisylsyre kan i likhet med voksing og hår-fjerningskremer, ta bort det øverste laget av huden din og med det brunfargen.

For å unngå dette, barber deg lett og hopp over skrubbingen i et par uker, og konsentrer deg om fuktighetsgivende behandlinger.

SPIS KALKUN

Ifølge hudlege Dr. Howard Murad, kan enkelte matvarer bidra til å forlenge en brunfarge.
«Den primære råvaren av våre melanocytter (et pigment-produserende celle) trenger for å lage melanin er en ingrediens som heter tyrosin, forklarer han.

«kalkun, eggehviter, cottage cheese, laks, soya, mandler og avokado er alle vurdert å være rik på tyrosin, så spis disse for å booste melanin produksjon og følgelig en brunfarge.

Les også 8 Matvarer som vil få håret ditt til å vokse!

SKIPP DUSJSÅPEN

«Benytt enhver anledning til å fukte huden din, en av de enkleste måtene å gjøre dette på er ved hjelp av en dusjolje i stedet for en gel som renser men gir fuktighet samtidig.

FAKE IT

Når du har fått en tan, dra den ut med et produkt som inneholder et snev av falsk brunfarge.

Det er flere ulike grader av selvbruning, eksempelvis St Tropez Tan Booster.  Den inneholder ikke bare tanning ingrediens DHA, men også beroligende aloe og naturlige oljer som vil hjelpe intensivt på å fukte solbrun hud.

FREMHEV MED SHIMMER

Gi eventuelle gjenværende brunfarge en ekstra glød ved å bruke en fuktighetskrem eller olje som inneholder et svakt shimmer.

Bruk i ansiktet versjon med måte – kanskje som en highlighter. Men smør inn kroppen med en fuktighetsgivende shimmerkrem for en uklissete shimmereffekt.

Kilde:dailymail.co.uk

Comments

comments

Om forfatter

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.