navn: Ingrid Avelsgaard
Alder: 21 år
Idrettsgren/Klasse: Bodyfitness
Meritter: 3. plass Sandefjord Open 2014 og 5. plass Oslo GP 2014 (begge i bikinifitness), 1. plass Sandefjord Open 2015, 3. plass Oslo GP 2015 og 6. plass EM Santa Susanna Bodyfitness Junior 2015 (alle tre i bodyfitness).
Sponsors: Six Deuce Norge, Gymgrossisten, Klinikk for alle, Stjørdal Negldesign
Instagram:@ingridha
Facebook Page: https://www.facebook.com/ingridavelsgaardbodyfitness
Blog: http://ingridavelsgaard.blogg.no/

Du debuterte med Bikini fitness ifjor vår og har hatt en kjempebra framgang fra da og til årets konkurransesesong i bodyfitness. Hva var det som gjorde at du startet med denne idretten? Og at du valgte å ta steget opp fra bikini?

ingridavelsgard_littlemissflex_400x600

Ingrid Avelsgaard Oslo Grand Prix 2015: Foto: Klasbu

– Tusen takk for det, så koselig å høre! Jeg har lenge vært fascinert av muskler, og synes det er fantastisk hvordan man kan forme kroppen sin slik man vil ved hjelp av riktig trening og kosthold. Jeg ble sammen med kjæresten min som har stilt i Classic Bodybuilding tidligere, og jeg var med og så på alle fitness-konkurransene fra salen en god del ganger før jeg bestemte meg for å prøve selv. Når man bruker såpass mye tid på trening uansett, er det gøy å sette seg et mer spesifikt mål med en dato å jobbe mot! Grunnen til at jeg tok steget opp fra bikini var rett og slett fordi hvis jeg skulle fortsatt i bikini hadde jeg KUN fått lov til å trene rumpe omtrent… Lår, rygg, skuldre og armer var liksom «for store» for bikini. Og jeg er ikke av typen som gidder å trene rumpe 5 dager i uka… Jeg vil trene for prestasjon, og for en symmetrisk og funksjonell kropp, og da må hele kroppen trenes. I tillegg følte jeg meg mer «hjemme» i bodyfitness, poseringene føltes tryggere, og jeg følte meg mer elegant og feminin. Det føltes i alle fall veldig riktig når jeg debuterte i bodyfitness nå i år!

Har du drevet med annen idrett før?
– Jeg har drevet med litt forskjellig, som ski, løping, skyting og dans.

Hva liker du best ved denne idretten?
– Det er det sosiale! Herlighet, jeg kunne aldri vært foruten alle vennene jeg har fått gjennom treningen og sporten. Så utrolig mange flotte mennesker, og alle er jo så imøtekommende og hjelpsomme. Ingen spørsmål er dumme, og man føler seg alltid velkommen uansett hvilken by man kommer til i landet, siden man får tilbud om å være med og trene her og der med alle man har blitt kjent med gjennom sporten. Jeg synes det er fantastisk!

Hva liker du minst ved denne idretten?
– Det må være anklager og mistanker om doping osv. Man kommer jo ikke unna spørsmål om det, med én gang man har litt mer muskler enn gjennomsnittsbefolkningen. Det er bare så synd at de som sprer rykter ikke vet at det faktisk er mulig å bygge en fin bodyfitness-fysikk uten hjelp av ulovlige midler. De vet ikke hvor mange timer jeg legger ned på trening, hvor mye mat jeg spiser, og hvor mye cardio jeg gjør. De skjønner ikke at det faktisk er mulig å gjøre ting på en ordentlig måte.

Hva er du mest fornøyd med på deg selv og hva får du mest komplimenter for?
– Hm, nå ble jeg litt usikker! Hadde likt å si skuldrene, men desverre. Jeg har i alle fall hatt god fremgang på skuldre de siste årene, mye fordi jeg har fokusert veldig på de også da… Men de er langt fra bra nok ennå. Så jeg vet ikke jeg, kanskje beina? Eller ryggen? Haha, nei, dette ble vanskelig. Jeg er fornøyd med å ha en slags symmetri i kroppen. Men er fremdeles veldig lita, så må jobbe på og forbedre alt som er, slik at jeg fyller ut ramma mi bedre til neste gang på scenen.

 

ingridavelsgard_littlemissflex_1500x1000

Hva er din favoritt «juksemat»?
– Håhå, her kan jeg jo skrive i evigheter! Men jeg kan nevne favorittene: Ben&Jerry’s, sjokolade, sushi, indisk med nan-brød, pizza… Listen er lang.

Hva er din favoritt diettmat?
– Sei! Jeg elsker sei. Jeg spiser sei offseason også. Det er så sinnsykt godt! Og billig! Perfekt for meg som er fattig student. Og havregrøt da, den får ingen ta fra meg <3

Hva er din ultimate motivasjonssang?
– «To The Dreamer» av Save The Clocktower

Hva er din favorittøvelse og hvorfor?
– Knebøy! Fordi jeg har brukt 5 år på å få til den øvelsen skikkelig, og endelig begynner det å løsne litt. Føler endelig at jeg mestrer den, og det er jo få øvelser som bygger så bra bein som bøy. Og så er det veldig sånn elsk/hat, grusomt når det står på, men samtidig ganske digg å trene seg skikkelig kvalm noen ganger 😀

Hvis du skulle valgt deg en kjendishunk å gå på date med, hvem som helst, hvem ville det vært og hvor skulle daten vært?
– The Rock. Altså Dwayne Johnson. Lett. Ingen over, ingen ved siden! (Av kjendiser da vel og merke, jeg har jo allerede verdens beste kjæreste, hihi). Kunne gjerne tenkt meg en treningsdate med han på Golds Gym eller noe da, det hadde ikke vært feil det.

Har du noengang gjort noe du synes er flaut i sammenheng med denne idretten? Og hva var det?
– Flaut? Hmm, nei, blir ikke så lett flau lenger. Føler liksom denne sporten har gjort grensene mine for at ting skal være flaut gaaaanske så utvidet, haha 😀

Hvis du kunne gitt deg selv et råd før du begynte på denne konkurransesesongen hva ville det vært?
– Ikke stresse! Stol på coachen, og gjør som du får beskjed om. Ikke tenk, just do it!

Hva er planen din for kommende konkurranser?
– Nå satser jeg hardt på høsten 2016, og målet er Norway Open, NM og forhåpentligvis Nordisk. Så nå blir det ett år offseason for å bygge skikkelig med kvalitet i muskulaturen, og fylle på der jeg er litt lita. Og så blir det diett neste sommer! Storkoser meg med tingens tilstand nå i alle fall, masse god mat og gode treningsøkter. Så dersom året fortsetter sånn, må det jo bare bli bra 🙂

ingridavelsgaard_littlemissflex_600x900

Storkoser meg med tingens tilstand nå i alle fall, masse god mat og gode treningsøkter. Så dersom året fortsetter sånn, må det jo bare bli bra 🙂

Comments

comments

Om forfatter

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.