Protein havre Fajitas
Oppskrift:
70 gr havregryn / havremel
4 eggehviter
1 teskje bakepulver
For smakens skyld: Krydder etter eget ønske og mengde, gode forslag er: Oregano, timian, basilikum, salt, pepper, spisskummen, chili, hvitløkssalt.
(0,5 – 1 dl vann kommer an på hvor tykke du vil ha de, evt. fiberhusk for å gjøre røren tykkere.)
Blir Ca. to store fajitas.
Tilbredelse
La røren svelle i 30-20 min før du steker den som pannekaker i en stor anti-stick stekepanne. Stek på middels varme. Samtidig kan du tilberede fyllet:
Fyll
50-100 gr kylling filet
1/2 rød paprika
1/2 oransje paprika
1/2 squash
(evt. 1/4 løk)
Krydder
Stek på middels varme, til grønnsakene har myknet og har en gyllen skorpe på utsiden.
Spre et tynt lag med salsa evt. creme Fraiche på fajitasene og legg i fyllet, du kan også supplere med: friske blader, ruccula, litt ost eller rømme. Flytt fyllet til ene kanten og rull sammen og nyt. Denne er også ypperlig til å pakke inn i aluminiumsfolie og ta med som niste. Supersunn, velsmakende, rik på protein, lett og rask å tilberede.
Hvis du har litt rester av kylling eller annen middag er dette er en fin måte å bruke gamle rester i. Du kan endre fyllet til f. eks. biff, laks, vegetar-variant med bønner, litt ris, eggerøre eller poteter. Funker godt til både frokost lunsj og middag.