Oppskrift deig:(stor langpanne)
700 gr søtpotet
2 egg
200 gr havremel/ havregryn
knipe salt
Oppskrift fyll:
1 boks kesam
1 glass pesto
ca 400 gr kyllingfilet
1 pk spekeskinke
Lett ost /revet mozarella
(paprika om ønskelig)
Ekstra lett rømme + ruccula som topping
Forberedelse:
Enten kan du skrelle søtpotetene og koke de, eller du kan bake de i microen i store biter eller ovnen til de er møre for så å fjerne skallet. Etterpå moser du de sammen med resten av ingrediensene til deigen. Smør deretter deigen utover en bakepapir i en langpanne. Forstek bunnen i 10 -15 minutter på 200 C°, mens du gjør klart fyllet. Ta den ut og lar den hvile i 2-5 min.
Stek biter av kyllingfileten med ønsket krydder. Så blander du kesamen og pestoen og smører utover bunnen, så dekorer du pizzaen med biter av kyllingfilet, paprika og spekeskinkebiter. Til slutt strør du litt ost på toppen og setter i ovnen i 10-15 minutt igjen til osten er gyllen. Du kan bruke rømme og ruccula som ektra topping for å sette prikken over i én.
Hvit søtpotetpizza
Les om hvorfor du bør inkludere supermaten søtpotet i kostholdet ditt her: Søtpoteten; en smakfull supermat!