Proteiner, karbohydrater, riktig fordeling for å bygge muskler
Carbohydrate60%
Protein40%
Fat20%
40% Average Carb

så du vil bygge litt kvalitets masse? Plumpe opp beinrangelet? Lurer du på hvordan du kan gjøre det raskere? Optimaliser forholdet mellom karbohydrater, fett og protein mot målet og kroppentypen din for å få maksimalisere effekten av treningen din. Her er en kort guide for å hjelpe deg på veien til suksess.

Finn ut av hvilken kroppstype du har

Høyere karbohydrat intak kan bidra til å bygge muskelmasse, mens lavere intak karbohydrat har tendens til å akselerere fetttap. Så hvis du ønsker å bygge muskler kan forholdet mellom næringen du inntar være balansert som i diagrammet ovenfor. Men ved å definere din kroppstype kan du optimalisere resultatet enda mer. Vi deler kroppstyper i tre ulike kategorier:


En ectomorph  Typisk for denne kroppstypen; de har den delikate benbygning, små skuldre og bryst, og høy forbrenning. Ectomorphs er  typisk «hardgainers». De finner det vanskelig å legge på seg og bygge  masse.
For å få bygge ren muskelmasse: Ectomorphs bør holde seg til høyere andel av karbohydrater, med minimum 40 – 60 prosent av total mengde kalorier.
En mesomorph er noen som har tendenser til å være muskuløse. De er  ofte sterke, med en atletisk, hard, kroppstype med veldefinerte muskler, brede skuldre, og tett benbygning. Mesomorphs har generelt ingen problemer med å bygge muskler eller minske fett %, selv om de vil legge på seg på fett lettere enn ectomorphs.
For å få bygge ren muskelmasse: Anbefaler også mennesker med denne kroppstypen å holde seg til en høyere andel av karbohydratinntak for å øke masse  (40-50 prosent).Endomorph er best beskrivet som myk. De har vanligvis en rund eller pæreformet kropp, kortere lemmer, en tettvokst ramme, og en langsommere forbrenning.For å få bygge ren muskelmasse: Ikke mer enn 30-40 prosent karbohydrater for å øke muskelmasse, ettersom denne kroppstypen virkelig  er god på å lagre karbohydrater. Et sterkere fokus på proteiner anbefales.
Vet du ikke hvilken kroppstype du har ? Ta testen her!

 

Comments

comments

Om forfatter

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.